Mat och dryck · Scen och konst · Tantlivet

En helg som kulturtant

Hallå där allihopa! Ebba här. När Johanna gav er sin bullmormor-helg tänkte jag det var väl motiverat för mig att ge min kulturtantshelg. Helgen började nästan redan på torsdagen. Efter en lunchbuffé tillsammans med en väninna på vegetariska/veganska restaurangen Légume i Uppsala så bar det av mot Stockholm för att möta upp min pappa.

Bildresultat för cher friends arena

Vi gick och såg Cher’s Here I go again tour vilket verkligen var en upplevelse utan like. Jag hade förväntat mig att konserten skulle vara kul men det var verkligen bra på riktigt. Trots att hon är 73 år så har hon en enorm röst och en fantastisk scennärvaro med minst lika många klädbyten som låtar. Konserten bestod av hennes ”greatest hits” plus några av hennes Abba – tolkningar och det var så roligt att se och lyssna på. Ett stort bonus också för hennes extremt långa mellansnack om att bli äldre som kvinna och äga det. Man kan tycka vad man vill om Cher’s musik men jag tycker verkligen det är fantastiskt att det finns en så pass känd (riktigt gammal) kvinna som bara ÄGER sin egen kropp, sexualitet och personliga uttryck. Hon är fruktansvärt cool och en riktig ikon enligt mig.

Fredagen spenderades med lite (med tyngd på väldigt lite) plugg, lunch med en väninna till min mamma och sen fika med en vän till mig. Mycket trevligt. På kvällen gick jag tillsammans med en väninna och några bekanta till henne på jazzkonsert på en av nationerna här i Uppsala. Det kryllade av folk så vi fick sitta med korslagda ben på golvet men det är väl egentligen det perfekta sättet att spendera en fredagskväll. Jag lyssnar i princip aldrig på jazz men det var riktigt, riktigt bra och bandet (som jag tyvärr glömt bandet på för jag är ingen riktig kulturkrönikör) skapade en riktigt fin stämning där inne. Strosade hem lycklig över kullerstensgatorna i Uppsala.

Bildresultat för så som i himmelen musikal

På lördagen senare så stack jag till Stockholm ännu en gång! Detta tillhör inte vanligheterna men mamma erbjöd mig en weekend i och med att min lillasyster (som hade fått andra planer inbokade) inte kunde och det säger man ju knappast nej till! Efter en lunch på det mycket tantiga caféet Vetekatten så gick vi och såg musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern som vi hade lyckats få biljetter till bara några dagar tidigare. Herregud! Jag tror både jag och min mamma satt och grät i princip konstant i två timmar och 45 minuter. Det var väldigt längesedan jag såg filmen så jag hade glömt det mesta av handlingen men den levererades på ett så starkt och berörande sätt. Ensemblen var helt otrolig och jag spenderade cirka 3 timmar efter föreställningen med att sjunga olika stämmor till Gabriellas sång vilket är ett mycket gott tecken på hur mycket jag tyckte om föreställningen. Faktiskt bland det bästa jag sett på scen någonsin och absolut en av årets kulturella höjdpunkter! Rekommenderar alla att se den om ni har möjlighet.

Söndagen var jag väldigt trött efter alla kulturäventyr. Det blev en seg hotellfrukost vilket kändes otroligt lyxigt innan jag bar mig av tillbaka mot Uppsala. Åt brunch tillsammans med en väninna jag inte träffat på många år, vilket var väldigt mysigt och efter det kollapsade jag ihop efter en av de bästa helgerna på länge.

Allt gott,

Ebba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s